sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Mikä kaunein?

Suomalaisia maisemia. Mikä maisema miellyttää eniten?
Itä-Suomi:
Järvi. Kuva Saimaalta Puumalasta.

Länsi-Suomi:
Peltoa Etelä-Pohjanmaalta maisematien varrelta Seinäjoelta. Jos katsoo tarkasti, takana keskellä näkyy valkoinen piikki. Se on kirkko, Lakeuden risti.

Länsi-Suomi:
Suo ja pitkospuut Seinäjoen Nurmossa.

Lappi:
Kaunispää-tunturi. Taustalla siintää tuntureita.
Lappi:
Pyhätunturilta Lapista. Valkoiset läikät ovat metsälampia.

Suomessa on vielä tilaa hengittää.

2 kommenttia:

paula kirjoitti...

Siis mikä miellyttää silmää eniten? Riippuu tietysti muistoista... ja moni asia tallentuu mieleen myös tuoksujen perusteella! Minulle suon tuoksu on jotain aivan erityistä, mutta sääskiä en voi sietää... Puumalan tiemaisema on pätkä kauneinta Suomea, olemme sitä pitkin ihan huvikseenkin ajellut, harvoin kun siellä ollaan:-)

Mutta... se järvenrantamaisema kai parasta, jos ranta on puhdas. Vaikea sanoa! Kun merelle haluaa horisonttia ihailemaan, saattaa joku löytää sen tunturistakin. Peltomaisemalla näen nykyään ihan muuta kuin lapsena: ne myrkyt,mitä viljpelloilta on mitattu 50 v sitten, ovat taatusti lisääntyneet vuosin varrella mahdottomasti eikä esimerkiksi tavallisesti viljeltyä viljaa voi enää syödä, täysjyvässä on ihan liikaa vierasainejäämiä ja korrenvahvistajoia, glyfosaattijäämiä ym! Luomumaisema tosin saattaa haista, mutta eihän niitä ihan tien viereen täydy tehdä muutenkaan? Suolla värit ovat uskomattoman kauniita, mutta harvoin sieltä mitään erityisen kauksita löytää ja eksyminen on helposti mielessä, jos kauas uskaltaa. Vaikea valita:-)

Kirlah kirjoitti...

Juu, mikä miellyttää silmää, siitähän maiseman katsomisessa yleensä on kyse.
Olen samaa mieltä, että maisemia ei voi asettaa paremmuusjärjestykseen. Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita.