sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Kuivattuja omenoita - Getrocknete Äpfel

Tänään olemme kuivanneet omenoita. Omena laitetaan kuorimakoneeseen ja kammesta veivataan. Kone kuorii, viipaloi ja poistaa siemenkodan.
Heute haben wir Äpfel getrocknet. Den Apfel in ein Schälgerät setzen und kurbeln. Das Gerät schält, beseitigt das Samengehäuse und schneidet den Apfel in dünnen Scheiben.
Valmis! Omena on nyt kuin serpentiini.
Fertig! Der Apfel ist jetzt wie eine Serpentine.
Serpentiini katkaistaan viipaleiksi ja viipaleet laitetaan kuivuriin. Kuivattuja omenoita voi jouluna myös kastaa sulatettuun suklaaseen ja antaa joululahjaksi.
Die Serpentine in Scheiben schneiden und dann die Scheiben in den Trockner legen. Getrocknete Äpfelscheiben kann man zu Weihnachten auch in gehitzte Schokoladenkuvertüre tunken und verschenken.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Onpa kätevä laite tuo kuorimislaite.Minulla on myös laite joka tekee serpentiiniä,mutta ei kuori ja tekee ohuen ohutta serpentiiniä esim.juureksista.

Soili kirjoitti...

Baijerilaisilla ainakin on laite, jolla saa retikasta tehtyä serpentiiniä... täällä ei taida tuollaisia kuivureita olla, ainakin mun tutut kuivaa omenansiivuja ihan vaan paistinuunissa.

Kirlah kirjoitti...

Minulla on muistikuva, että tämä laite olisi saksalaista alkuperää. Olen saanut tilatuksi sen jonkun tuttavan tuttavan kautta postimyyntituotteena muutama vuosi sitten.

Tuollaisen retikkaserpentiinikoneen olen nähnyt jollain saksankielisellä opetusvideolla.

Leena Lumi kirjoitti...

Mikä laite! Tarvitsisin tuon ja minulta puuttuu vielä tuo kuivurikin. Päätin ostaa sen, kun näin sen Jaelin keittiössä, mutta syksyn ruuhkat ovat vieneet ajan tyystin.

Meillä on nyt niin paljon hyviä omenoita, että kaksi pakastinta on sosetta täynnä ja kolmas saattaa veilä lähteä käyntiin...

Saisinpa nyt ensin tuon kuivurin...