torstai 1. lokakuuta 2009

Hirvenmetsästys - Elchjagd

Hirvenmetsästys alkoi viime lauantaina. Meidän kunnassa saa ampua 118 hirveä tänä vuonna. On hyvä harventaa hirvikantaa, sillä liikenteessä tapahtuu paljon hirvikolareita ja hirvet syövät pieniä puuntaimia, jolloin metsä ei kasva.
Die Elchjagd hat letzten Samstag begonnen. In unserer Gemeinde dürfen dieses Jahr 118 Elche geschossen werden. Es ist gut, den Elchbestand ein bisschen zu vermindern, denn im Wald fressen die Elche die kleinen Baumpflanzen, und im Verkehr passieren viele Todesunfälle mit Elchen.

3 kommenttia:

Soili kirjoitti...

Hirviä ei Saksassa ole, mutta täällä pohjoisimmassa osavaltiossa sattui viime vuonna tilastojen mukaan 11000 (!) liikenneonnettomuutta - lähinnä tien yli ryntäävien saksanhirvien ja peurojen takia, me ollaan asuttu vasta 2 1/2 v täällä ja jo monta kertaa meinattiin jysäyttää yhteen. Nyt juuri alkaa se vaarallisin aika.

Soili kirjoitti...

...siis liikenneonnettomuutta, jossa eläin oli toisena osapuolena.

Kirlah kirjoitti...

Soili: Joillakin tapaamillani saksalaisilla on ollut se käsitys, että hirvet täälläkin ovat jo sukupuuttoon kuolemassa. Mutta niitä on valtavasti. Kyllä tälläkin paikkakunnalla tapahtuu useita hirvikolareita joka vuosi, ja moni tuttavakin on kuollut.

Ei ole hyvä jos jokin eläin metsästetään sukupuuttoon, mutta ei ole hyvä myöskään se, että jokin laji lisääntyy aivan liiallisesti. Hirvenliha on sitä paitsi merkittävä lisä perheiden ruokataloudessa. (ei itsellämme, meillä ei ole maata eikä siten oikeutta metsästää.)