tiistai 29. joulukuuta 2009

Potkukelkat esiin - Tretschlitten

Koska tänä vuonna on hyvä kunnon talvi (ainakin tähän saakka), voi olettaa, että kesäkin on vastaavasti yhtä hyvä ja kuuma!
Weil der Winter dieses Jahr richtig gut und kalt ist (weinigstens bis hierher), kann man vermuten, dass der Sommer entsprechend gut und heiss ist!

Otimme esiin jo potkukelkat. Tällä kuljen kouluun. Toivottavasti ei tule suojasäätä, etteivät tiet jäädy ja niille levitetä hiekkaa, jolloin ei voi kulkea potkukelkalla.

Wir haben schon die Tretschlitten hervorgenommen. Mit so einem fahre ich in die Schule (1½ Km). Hoffentlich bleibt das Wetter unter Null, damit die Wege nicht eisig werden. Dann wird nämlich Sand auf den Weg gestreut, und es ist unmöglich mit diesen Tretschlitten (Rennwolf) zu fahren.

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Se mika minut taalla meilla yllatti oli juuri nuo potkukelkat. Ne ovat paljon yleisemmassa kaytossa taalla kuin muistan Suomesta. Jopa kuntakeskus/kaupungissa lapset menee potkukelkalla kouluun ja aikuiset toihin.

Kirlah kirjoitti...

Nykyään on niin paljon liukkaita, että aina hiekoitetaan, joten potkukelkkailu on monesti mahdotonta.

Toisaalta minusta tuntuu, että potkukelkkailu hyvilläkin keleillä on vähentynyt. Nuoremmat opetkaan eivät enää tule kelkalla, mutta minua vanhemmat kyllä voivat sen tehdä.

Sitten luulen niinkin, että suomalaiset ovat keksineet, että kelkkailu on rahvaanomaista ja siksi eivät kulje kelkan kanssa.