torstai 28. tammikuuta 2010

En valita - Aber ich klage nicht

Missä ihmiset ovat?
Wo sind die Menschen?
Silta ja hissitorni. Silta rakennettiin keskustaan vuonna 1995 ja se oli silloin Suomen toiseksi pisin silta (781 m). Mutta missä ihmiset?
Die Brücke und der Aufzugsturm. Sie Brücke wurde in der Dorfmitte im Jahr 1995 gebaut und war damals die zweitlängste Brücke in Finnland ( 781 M). Aber wo sind die Menschen?
Satama ja Wenno-laiva. Mutta missä ihmiset?
Minun oli eilen pakko kuvata nämä kuvat, mutta kun paljain käsin olin kuvannut, olivat kädet niin jäässä, että oli mentävä kauppaan lämmittelemään.

Der Hafen und der Dampfer Wenno. Aber wo sind die Menschen?
Gestern habe ich diese Bilder fotografiert, aber das musste ich ohne Handschuhe tun. Danach waren meine Hände so kalt, dass es wehtat, und ich musste in ein Geschäft gehen, um die Hände zu wärmen.

En ole kateellinen ihminen, mutta vähitellen alan kadehtia ihmisiä, jotka asuvat Länsi- ja Etelä-Suomessa, heillä kun on pakkasta vain -15-25 astetta, ja meillä on aina -30!
Ich bin gar nicht neidisch, aber langsam beginne ich die Leute in West- und Süd-Finnland zu beneiden. Da ist es nur -15-25 Grad Kälte, aber warum haben wir immer nur -30?

3 kommenttia:

Nurkkalintu kirjoitti...

Vaan minäpä valitan! >:|
Allergikkona omaan hieman myös astmaatikon oireita kovassa pakkasessa. Henki ei meinaa kulkea. Joo, tiedän, kuka käskee mennä pakkaseen! Olenkin siis nyt sisäkkö, laiska sellainen. Ulkona -24 c.
Hyvää loppuviikkoa ja kuunloppua! :)

Rosina kirjoitti...

Kirlah, kyllä täälläkin on nyt kylmä, jäätävä viima ja pakkasta - 22 C.
Mutta pyöräilijöitä on liikkeellä, yleinen liikenne ei toimi eikä kaikilla ole autoa.
Kuvassa olevan sillan rakennuvaiheesta meillä on kuva, mökkeilimme silloin Puumalan maisemissa.

Kirlah kirjoitti...

Rosina ja Nurkkalintu:
juu, kyllä tiedän, että kylmää se on tuo parikymmentä astettakin. Mutta kun on niin herkullisen näköinen mittarissa tuo kolmosella alkava luku.
Voinpa tunnustaa, että itse asiassa kyttäsin minuuttikaupalla, että sain siitä kuvan, kun lukema koko aamun vaihteli 29,9 ja 30 välillä. Tuo eka lukema ei kuulosta ollenkaan niin hyyytävältä kuin jälkimmäinen!