maanantai 8. helmikuuta 2010

Kuin eläintarhassa - Wie im Tierpark

Sain vihdoin kuvan valkohäntäkauriista, joka käy meidän pihassa syömässä lumen alta kukkien oksia ja lintulaudalta pudonneita siemeniä. Ennen se kulki metsäkauriiden kanssa samassa laumassa, mutta nyt se on pitkään ollut yksin. Tämä on huomattavasti isompi kuin metsäkauriit, jotka olen kuvannut aiemmin.

Ich habe endlich ein Photo von dem Weisswedelhirsch bekommen, der immer zu unserem Hof kommt und Blumenreste unter dem Schnee sucht und gefallene Samen unter dem Vogehäuschen frisst. Früher ging er mit den Rehen zusammen, aber jetzt ist er ganz lange allein gegangen. Er ist viel grösser als die Rehen, die ich früher fotografiert habe.

8 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

upea katse!

Nurkkalintu kirjoitti...

Ihana kuva! :)

Kirlah kirjoitti...

Kuva on hieman hämärä, koska piti kuvata ikkunan läpi ja pienellä taskukameralla.
Mutta vaikka olin sisällä ja eläin ulkona, huomasi se minut ja tuijotti. Varmaan jonkin verran jo kesyyntynytkin, koska ei lähtenyt heti karkuun, kuten metsäkauriit, jotka karkaavat heti pienenkin rapsauksen sisältä kuultuaan.

Yaelian kirjoitti...

Hieno kuva! Miten ihmeessä ne löytävät tänä talvena syötävää kaiken lumen keskeltä....

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: ilmeisesti vaikeaa onkin ruoan löytäminen. Ainakin siitä päätellen, että puutarhassa ne paikat, joista jäi syksyllä kuolleet kukanvarret leikkaamatta ja kompostoimatta, on nyt kaivettu pohjiaan myöten lumen alta ja syöty.
Ehkä ensi syksynä ei kannata puutarhassa ollakaan niin ahkerana itse.

Allu kirjoitti...

Täällähän oppii uusia saksalaisia sanoja. Weisswedelhirsch, nie gehört!

Kirlah kirjoitti...

Allu: Suomeksi tuo eläin on ennen ollut valkohäntäpeura, mutta nykyään sen nimi on valkohäntäkauris.

Katsoin nyt sitten tietoraamatusta wikipediasta saksankieliseltä puolelta,jossa mainittiin eläin tuonnimiseksi, kuvahakukin tuotti tuon nimen useaan otteeseen.

♥ Hannele kirjoitti...

Hjort?

maistuu namille..