maanantai 21. helmikuuta 2011

Tämä on suomalaista - Echt Finnisch

Nokiaa luullaan Keski-Euroopassa japanilaiseksi firmaksi. Mutta sehän on suomalainen! Nokia on ollut alunperin turkisten kauppapaikka, nimi viittaa turkiseläimiin, soopeliin ja näätään, alun perin majavaan. (Vaakunassakin turkiseläin).
Kumisaappaita ja autonrenkaita valmistavasta yrityksestä on kasvanut maailmanlaajuinen kännykkäfirma, jonka päämaja on nykyään Espoossa.

 Was ist Nokia? Nein, das ist keine japanische Firma, wie viele Mitteleuropäer es glauben! 
1. Nokia ist eine finnische Stadt, die in der Nähe der Stadt Tampere in Mittel-Finnland liegt.
2. Nokia ist ursprünglich auch eine Firma, die Gummistiefel und Autoreifen hergestellt hat, heute unter dem Namen Nokian renkaat/Nokian Tyres.
 3. Allmählich hat sich das Unternehmen zu einer grossen weltweiten Handyhersteller Nokia Oyj entwickelt. Der Hauptsitz liegt heute in Espoo, in der Nähe von Helsinki.

2 kommenttia:

anja kirjoitti...

Ihana kun postaat aina myös saksaksi. Usko tai älä, minä sain pyynnön lähettää hampurilaisilleni karjalanpiirakoiden reseptin. Kyllä siinä oli ähellystä, ennenkuin sain sen ymmärrettäväksi kaikkine piirakkapulikoineen. Huh. Luen aina mielelläni saksannoksesi ihan opikseni.

Kirlah kirjoitti...

Anja: ja minä taasen postaan osaksi sen takia saksaksi, että siten joudun etsimään uusia sanoja ja ehkä jokin uusi sana jäisi mieleenkin :)