keskiviikko 3. elokuuta 2011

Mustikka-aika - Die Zeit der Heidelbeeren

 Mustikka-aika on nyt parhaimmillaan. Olen tehnyt marjoista jo erilaisia leivonnaisia ja jälkiruokia sekä pakastanut monta litraa.
Die Saison der Heidelbeeren/Blaubeeren ist jetzt am besten. Ich habe schon allerlei Gebäck und Nachspeisen gemacht, und auch viele Liter eingefroren.
Metsässä näkee myös mustaa geneettistä muunnosta, jota nimitetään voimustikaksi. Se on yhtä hyvä kuin sininenkin, siitä vain puuttuu pintavaha.
Im Wald sieht man auch die schwarze Variation der Heidelbeeren, die auf Finnisch "Butterheidelbeeren" genannt sind. Ebenso gut wie die Blauen, das ist nur eine genetische Variation.

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Oi mustikoita,saispa niitä! Ehdin jonkinverran syödä Suomessa ja poimiakin.Voimustikka,ihan tuntematon juttu minulle!

Kirlah kirjoitti...

Yaelian: ihanko totta, etkö ole törmännyt voimustikkaan? Varmaan ensi kerralla näet niitä joka paikassa, kun osaat kiinnittää huomiota, ihan mustia.